Asansör İşletme Bakım ve Periyodik Kontrol

Asansör İşletme Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereğince yılda en az bir kere olmak üzere yapılması gereken kontrollerdir. Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nin amacı, insanların ve/veya yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin hizmete alındıktan sonra çevrenin, insanların ve canlıların sağlığını ve güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak üzere; işletilmesi, bakımı ve yıllık kontrolleri için uyulması gereken kuralları belirlemektir.

Asansörlere periyodik kontrol/muayene nasıl yaptırılır?

Bağlı bulunduğunuz belediyenin yetkilendirdiği A tipi muayene kuruluşuna başvurarak asansörlerinize periyodik kontrol/muayene yaptırabilirsiniz.

Asansörlere periyodik kontrol/muayene yaptırmak zorunlu mudur?

Asansör periyodik kontrol/muayene yaptırmanız 18.11.2008 tarihli, 27058 sayılı yasa gereğince zorunludur. Asansörlerinizin periyodik kontrol/muayene işlemleri direkt olarak asansör kullanıcılarının can ve mal güvenliğini korumak amacı ile tasarlanmıştır.

Asansörlere periyodik kontrol/muayene yaptırılmaz ise ne olur?

Asansörlerin periyodik kontrol/muayenelerini yaptırmayan bina yönetimleri, bölgesinde bulunan A tipi yetkili muayene kuruluşu tarafından bağlı bulunduğu belediyeye bildirilir ve asansör mühürlenerek kullanıma kapatılır.

Asansörlerin periyodik kontrolünü/muayenesini kimler yapar?

Asansörlerin periyodik kontrolleri, ilgili alanda lisans öğrenimini tamamlamış (Örn: Makine mühendisleri, elektrik-elektronik mühendisleri, mekatronik mühendisleri) ve asansörlerin periyodik kontrolleri konusunda ayrıntılı teorik ve pratik eğitimleri başarı ile tamamlamış personeller tarafından yapılır.

Asansörlere periyodik kontrol/muayene yaptırmakla sorumlu kişi kimdir?

Bulunduğunuz binadaki asansör periyodik muayene işlemlerinden sorumlu kişi/kişiler, bina sorumlusu bina yöneticisi yada bina yönetim firmanızdır.

Asansörlere periyodik kontrol/muayene ne sıklıkla yaptırmak gerekir?

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereğince asansörün hizmete alınmasını müteakip ilk yılın sonunda ve devamında yılda en az bir kere olmak üzere yapılması gereken kontrollerdir.

Truva Asansör Bakım Hizmetleri

Teslimat Aşaması

Asansörlerimiz