Asansör Denetimi Yaptırmayan Site Yöneticisi Kazalardan Sorumlu

2008 yılında yürürlüğe giren yasa gereği 2012 yılından itibaren asansörlerin yılda bir kez akredite olmuş uzman kuruluşlar tarafından denetlenmesi zorunlu hale getirildi. Yasa, valilikleri, yerel yönetimleri ve vatandaşları muhatap alırken, tüm sorumluluğu ise apartman ve site yöneticilerinin üstüne yüklüyor. Yıllık denetimini yaptırmadan oluşan asansör kazasında apartman yöneticisi hukuki ve idari açıdan yüzde yüz sorumlu tutuluyor, aman dikkat edin yönergeleri atlamayın!

Asansör bakımlarının ayda bir yapılmasına yönelik anlaşmalarda ise site yöneticilerinin mutlaka CE ve ISO belgelerini istemeleri gerektiğini belirten Güçlü, şunları kaydetti: "Bunları görmeden kesinlikle sözleşme yapmayın. Denetimi yaptırdınız, bakımları da, her türlü belgeleri de sakladınız. Yine de kaza oldu. Bu durumda kullanıcı hatası olup olmadığına adil makamlar karar verecektir. Ancak yöneticinin eli burada güçlü olurken, denetim yapılmamışsa, doğrudan suçlu yönetici olacaktır."

Yeni yasal düzenlemelerin ardından bu konuların hassasiyetini görmemek imkansız durumdadır, bu konuda uzun yılların tecrübesi ve deneyimi ile Truva Asansör yasaların belirttiği üzere denetimleri son derece titizlikle üstlenmekte ve tüm gerekli belgeleri ile sizlere hizmet vermektedir.

Asansörin denetimi ve kontrolü için site yöneticilerimiz bu konuda çok dikkatli olmalıdır, denetim ile gelen yeni yasalar hakkında bilgi edinmelidirler.

Teslimat Aşaması

Asansörlerimiz